Zondag 29 november 2020. Op die dag begon mijn ‘avontuur’ met PowerSlim. En wat voor een avontuur! Ik neem je mee naar mijn verhaal.
Sinds ik samenwoonde met mijn vriend (inmiddels man) sloop er bij ons langzamerhand een wat ongezonder eetpatroon in. Overdag at ik ‘gewoon’ gezond, ik kookte ook redelijk gezond, maar ’s avonds kwam de ‘lekkere trek’. Waar het eerst nog bleef bij één koekje of een paar handjes chips, werd het uiteindelijk een half pak koekjes of een halve zak chips. Ook overdag greep ik steeds sneller naar iets ongezonds. Langzaam kwamen de kilo’s eraan. In eerste instantie zag ik dat zelf nog niet zo, maar op een gegeven moment merkte ik wel dat mijn broeken niet lekker meer zaten. Dat was het punt waarop ik dacht: dit moet anders.

Eind november 2020 stond mijn intake gepland. Wat een geluk dat Lieke mij als PowerSlim-deskundige bij dit hele proces begeleidde. De lijntjes met haar waren heel kort; als ik een vraag had (en die waren er in de beginperiode nogal wat), dan hoefde ik haar maar te bellen/mailen en ik had antwoord. Heel fijn! Tijdens de intake kreeg ik heel veel informatie en duizelde het me eerlijk gezegd even, ik vroeg me af of me dit wel ging lukken. Daarom was het starterspakket voor de eerste week erg prettig, ik kreeg voor iedere dag een doosje met daarin de benodigde producten. Heel duidelijk! Ik bepaalde samen met Lieke mijn doel, ik wilde graag 12,3 kilo afvallen. Wekelijks kwam ik naar Brinkpoint om te wegen, om te bespreken hoe het allemaal ging en om nieuwe producten uit te kiezen. Het was heel fijn dat ik wekelijks ‘mocht’ komen, ik voelde dat echt als een ‘stok achter de deur’ en werd op die manier erg gestimuleerd om het gezonde voedingspatroon vol te houden.

De eerste periode van het hele traject verliep prima. Gemiddeld verloor ik ongeveer een kilo per week, soms wat meer, soms wat minder. Een echt hongergevoel had ik zelden. Mijn lichaam was inmiddels gewend om zo min mogelijk koolhydraten en veel eiwitten binnen te krijgen. Hierdoor had ik een hoge vetverbranding. Op een gegeven moment mocht ik ook weer wat producten met koolhydraten eten. Hoewel ik toen wel even bang was om in mijn oude patroon terug te vallen, ging het ‘opbouwen’ naar een normaal eetpatroon toch behoorlijk goed. Ik heb geleerd hoe, wat en wanneer ik het beste kan eten. Door hier zelf heel bewust van te zijn, kan ik dit ‘nieuwe’ eetpatroon prima volhouden. Daarnaast heb ik nu, aan het einde van mijn traject, met mezelf afgesproken dat ik twee keer per week iets lekkers mag eten. Op die manier kan ik deze nieuwe levensstijl goed volhouden en dat vind ik erg belangrijk.

Donderdag 15 april 2021. Eén van de laatste keren dat ik wekelijks ga wegen. Mijn streefgewicht heb ik twee weken geleden behaald. In totaal is er 13,4 kg vanaf. Wat ben ik blij! Ook mijn BMI is inmiddels weer gezond. Ik voel me goed en heb er alle vertrouwen in dat ik dit volhoud. Ik krijg nog een jaar ‘nabegeleiding’ bij Brinkpoint en dat is heel fijn, omdat ik op die manier toch in de gaten gehouden word.

Veel dank aan Lieke van Brinkpoint Diessen voor de enthousiaste en kundige begeleiding!