• Standaard

Zwangerfit

Wat is ZwangerFit®?

ZwangerFit® is een eigentijdse cursus voor zwangere of net bevallen vrouwen. Onze speciaal opgeleide ZwangerFit® docente Dide geeft actieve lessen gericht op conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie. Daarnaast geeft ze een gedeelte coaching met betrekking tot de zwangerschap, baring en de periode na de bevalling. Ook wordt aandacht besteed aan de functie van de bekkenbodem en het houdings- en bewegingsapparaat.

De zwangere vrouw kan vanaf de 16e week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen met ZwangerFit®. Vanaf 4 tot 6 weken na de bevalling kan er al weer gestart worden tot, indien gewenst, 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt, eventueel in overleg met Dide.

Intake

Er vind een individuele intake plaats wanneer je je opgeeft voor een ZwangerFit®- cursus. Dit geldt voor de eerste deelname aan de ZwangerFit® les tijdens en/of na de zwangerschap.

Actieve lessen

De actieve lessen ZwangerFit® hebben een vaste opbouw: eerst is er aandacht voor de warming up gevolgd door conditietraining op maat. Daarna wordt gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren. Speciale aandacht wordt besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem.
Het is geen aerobic voor zwangere vrouwen, maar een actief oefenprogramma met muziek als toevoeging en basiselementen uit de aerobics en fitness zullen gebruikt worden. We maken daarnaast gebruik van cardio apparatuur, krachtapparatuur en klein oefenmateriaal als fitballen, dynabands en gewichtjes.

Theorielessen

Tijdens de actieve lessen zal er een deel van de les worden gebruikt als theorieles waarbij aandacht wordt besteed aan alle veranderingen die optreden tijdens de zwangerschap, de baring en de periode na de bevalling. Daarnaast is er een partnerles, waarin aandacht zal worden besteed aan de rol van de partner in de begeleiding  van de zwangere vrouw tijdens en na haar zwangerschap.
Deze theorielessen zijn optioneel ook los te volgen, waarbij de theorie in 5 lessen verdeeld wordt:

Les 1: Bewustwording van houding in stand en zit. Uitleg bekkenbodem en oefeningen.
Les 2: Start bevalling t/m ontsluitingsfase met bijbehorende ademhalingstechnieken.
Les 3: Uitdrijvingsfase met pershoudingen en ademhalingstechnieken
Les 4: Partneravond. Tijdens deze les is er vooral aandacht voor de rol van de partner tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode.
Les 5: Kraamperiode, borstvoeding en flesvoeding.

Na het volgen van de actieve lessen en de theorie ben je zowel fysiek als mentaal voorbereid op de bevalling en de periode erna.
Ook na de bevalling is er de mogelijkheid om het natuurlijk herstel te bevorderen, zodat de algemene conditie weer op niveau komt zonder dat het lichaam overbelast wordt.

Kosten en voorwaarden

 • De actieve lessen kosten €110,00 per 10 lessen. Dit is inclusief intake.
 • Je kunt ook maandelijks betalen, de kosten hiervoor zijn € 45,00 per maand.
 • Optioneel 5 losse theorielessen kosten € 50,00. Of € 12,50 per theorieles.
 • Er mag per kwartaal één les gemist en ingehaald worden. Overige gemiste lessen komen voor eigen rekening.
 • Deelname is mogelijk na inschrijving en betaling van het cursusgeld, voorafgaand aan de start van de cursus. 
 • Informeer bij je zorgverzekeraar naar mogelijkheden van (gedeeltelijke) vergoeding.
   

Aanmelden

Je kunt je zowel telefonisch (013-5903006) als via de e-mail (zwangerfit@brinkpoint.nl) aanmelden voor de ZwangerFit® lessen. Geef daarbij je naam, telefoonnummer, e-mailadres en uitgerekende datum door. Je krijgt dan een bevestiging van je deelname en, bij voorkeur per mail, het intakeformulier toegestuurd. Na inlevering van het intakeformulier word je uitgenodigd voor het persoonlijk intakegesprek.

Nieuws

 • Update Corona, fitness start weer vanaf 1 juli

  Vanaf 1 juli mogen de fitnesscentra weer binnen aan de slag. Wel zijn er nog ...

  Lees meer
Meer nieuws